Particulars

Tornar

Aplica SCA a totes les transaccions amb targeta?

No, hi ha una sèrie d’exempcions i excepcions legals que permeten no haver de demanar els dos factors d’autenticació sempre, la qual cosa beneficia l’experiència de l’usuari sense que per això deixi de ser segur el pagament.

 

D’una banda, hi ha diversos tipus de pagaments que, per la seva pròpia naturalesa, la PSD2 els exclou del requisit de sol·licitar autenticació reforçada. Es tracta de pagaments iniciats per correu postal o per telèfon, els pagaments de productes o serveis quan existeixi un acord entre el comerç i el titular que permeti al comerç realitzar els càrrecs sense que el titular hagi de realitzar una acció anterior que el desencadeni (per exemple, pagament de subscripcions, de subministraments etc.), i els pagaments amb targetes prepagament anònimes.

 

A més el requisit d’SCA només s’aplica quan l’emissor i l’adquirent estan en algun dels països de l’Espai Econòmic Europeu (EEE), per la qual cosa els pagaments amb targetes emeses fora de l’EEE no estan sotmesos a SCA.

 

D’altra banda, es preveuen una sèrie de situacions sota les quals és possible que els emissors decideixin no aplicar SCA. Aquestes situacions són:

 

  • Pagaments presencials amb targeta contactless per un import inferior a 20 €, fins a un màxim de 5 operacions o un import acumulat de 150 €.
  • Pagaments a internet per un import inferior a 30 €, fins a un màxim de 5 operacions o un import acumulat de 100 €.
  • Pagaments recurrents, per la mateixa quantia i al mateix comerç.
  • Pagaments en terminals no ateses d’autopistes, peatges i pàrquings.
  • Pagaments als beneficiaris de confiança del titular indicats com a tals a l’entitat emissora.
  • Alguns pagaments corporatius.
  • Pagaments amb baix risc de frau.

 

Torna a preguntes freqüents sobre PSD2 per a comerços.

Per Unicaja Banco S.A., titular de la pàgina web, és important adaptar-se als teus gustos i preferències, per això utilitzem cookies pròpies i de tercers, que recapten dades de connexió que poden vincular-se amb el teu usuari de registre i la finalitat de les quals és mesurar el volum i la interacció dels usuaris a la pàgina web, ajudar a millorar el funcionament i els continguts web, així com els serveis i productes oferts elaborant perfils de comportament, cuidant sempre de la teva privadesa. Pots triar de manera transparent la configuració que millor se t’adapti, sense que això suposi cap canvi en la teva operativitat habitual.