Tornar

Com afecta els pagaments que es fan al meu comerç en línia?

Actualment, l’autenticació dels clients als comerços en línia segurs es fa demanant al client que introdueixi el número de la targeta, la data de caducitat, el CVV i la clau de un solo uso OTP que rep al mòbil per SMS.

 

A partir del moment en què se sol·liciti la Autenticación Reforzada de Clientes (SCA), quan un client compri al teu comerç virtual li demanarem que introdueixi el número de la targeta i la data de caducitat i, a més, el banc emissor de la targeta que utilitzi per comprar li demanarà dos dels tres tipus de factors d’autenticació següents:

  • Coneixement: alguna cosa que sap. Per exemple, la contrasenya d’accés a la banca electrònica o determinades posicions del PIN de la targeta.
  • Possessió: alguna cosa que posseeix. Per exemple, l’app del banc vinculada al seu telèfon intel·ligent o al mòbil en què rep les contrasenyes d’un sol ús que li enviem per SMS.
  • Inherència: alguna cosa que “és”. Per exemple, elements biomètrics com el reconeixement facial o l’empremta dactilar.

 

Tot això haurà de portar-se a terme mitjançant un protocol segur, de manera que els comerços que no siguin segurs hauran de migrar a 3-D Secure. Per migrar a aquest tipus de protocol, l’entitat financera que ofereix la passarel·la de pagaments en línia és la que determinarà els passos necessaris per actualitzar-la.

 

Torna a les preguntes freqüents sobre la PSD2 per a comerços

Per Unicaja Banco S.A., titular de la pàgina web, és important adaptar-se als teus gustos i preferències, per això utilitzem cookies pròpies i de tercers, que recapten dades de connexió que poden vincular-se amb el teu usuari de registre i la finalitat de les quals és mesurar el volum i la interacció dels usuaris a la pàgina web, ajudar a millorar el funcionament i els continguts web, així com els serveis i productes oferts elaborant perfils de comportament, cuidant sempre de la teva privadesa. Pots triar de manera transparent la configuració que millor se t’adapti, sense que això suposi cap canvi en la teva operativitat habitual.