Particulars

Tornar

Però SCA és una obligació dels comerços?

La PSD2 no obliga directament els comerços, sinó els proveïdors de serveis de pagament, però no és possible demanar als titulars de les targetes els dos factors d’autenticació que es requereixen per aplicar correctament SCA, o bé decidir no demanar-los-els en els casos permesos legalment, sense l’adaptació tècnica dels terminals i passarel·les de pagament dels comerços. Així doncs, és responsabilitat de les entitats adquirents fer que els seus comerços implementin les adaptacions necessàries per poder complir amb la norma, en els casos en què aquesta actualització depengui del comerç, ja que n’hi haurà altres en què l’actualització la podrà realitzar l’adquirent.

 

Les entitats emissores poden ser sancionades amb copioses multes en cas que no compleixin amb els requeriments d’SCA, així que poden denegar l’autorització de les operacions de pagament si no poden aplicar SCA o no poden estar segures que es tracta d’un pagament no subjecte o exempt d’SCA. Això tindria conseqüències directes per al comerç, que perdria vendes i clients.

 

Torna a preguntes freqüents sobre PSD2 per a comerços.

Per Unicaja Banco S.A., titular de la pàgina web, és important adaptar-se als teus gustos i preferències, per això utilitzem cookies pròpies i de tercers, que recapten dades de connexió que poden vincular-se amb el teu usuari de registre i la finalitat de les quals és mesurar el volum i la interacció dels usuaris a la pàgina web, ajudar a millorar el funcionament i els continguts web, així com els serveis i productes oferts elaborant perfils de comportament, cuidant sempre de la teva privadesa. Pots triar de manera transparent la configuració que millor se t’adapti, sense que això suposi cap canvi en la teva operativitat habitual.