Tornar
Veure totes les preguntes freqüents

Què és i com funciona un pla de pensions?

Un pla de pensions (PP) és un producte financer d’estalvi orientat a la jubilació, en què l’inversor efectua aportacions periòdiques que li permeten disposar d’un capital o una renda en el moment de la jubilació, en cas d’incapacitat o en cas de defunció.

 

Els plans de pensions formen part de la categoria de fons de pensions, en què les gestores inverteixen en renda variable o renda fixa per aconseguir una rendibilitat addicional dels estalvis depositats. 

 

Els plans de pensions són supervisats i inspeccionats per de la Direcció General d’Assegurances i Fons de Pensions, un organisme dependent del Ministeri d’Economia que s’encarrega de controlar la solvència i el bon funcionament de les entitats financeres que comercialitzen plans de pensions.

 

Quan es pot cobrar un pla de pensions?

Igual que les aportacions, les quotes per cobrar el pla de pensions també són flexibles. El titular, un cop tingui la condició de jubilat en el règim de la Seguretat Social, és qui decideix com vol recuperar els diners: en forma de renda financera, és a dir, mitjançant una renda l’import i la periodicitat de la qual decideix el client i que s’abona fins que s’esgota el saldo acumulat; o bé en forma de capital, és a dir, cobrant tots els drets consolidats acumulats en forma de capital únic.

 

No obstant això, el cobrament de la prestació pot anticipar-se en els casos següents:

  • Defunció del titular.
  • Incapacitat laboral total i permanent, absoluta i permanent o gran invalidesa.
  • Malaltia greu acreditada amb un certificat mèdic de la Seguretat Social o d’una entitat concertada.
  • Atur de llarga durada, quan el titular es troba en situació de desocupació durant un període continuat superior a 12 mesos, sempre que estigui inscrit a l’INEM i no rebi prestacions contributives.

 

Les rendes percebudes tributaran com a rendiments del treball.

Per Unicaja Banco S.A., titular de la pàgina web, és important adaptar-se als teus gustos i preferències, per això utilitzem cookies pròpies i de tercers, que recapten dades de connexió que poden vincular-se amb el teu usuari de registre i la finalitat de les quals és mesurar el volum i la interacció dels usuaris a la pàgina web, ajudar a millorar el funcionament i els continguts web, així com els serveis i productes oferts elaborant perfils de comportament, cuidant sempre de la teva privadesa. Pots triar de manera transparent la configuració que millor se t’adapti, sense que això suposi cap canvi en la teva operativitat habitual.