Tornar
Veure totes les preguntes freqüents

Quants tipus de targetes hi ha i quins són?

Hi ha diversos tipus de targetes. Aquí te n’expliquem les característiques bàsiques:

 

Targetes de crèdit 

Són targetes amb un crèdit associat. Les compres o retirades d’efectiu fetes amb aquestes targetes es carreguen a aquest crèdit.

Pots triar diverses maneres de tornar l’import disposat —com ara pagament setmanal, a final de mes o fraccionat (quota fixa mensual o percentatge del total gastat)— i segons la modalitat de pagament pot ser que calgui pagar interessos. Cada targeta té un límit de crèdit establert. Aquest crèdit és permanent (mentre la targeta estigui operativa) i a mesura que pagues el deute en pots tornar a disposar fins al límit establert.

D’aquesta manera, no només pots pagar a l’instant, sinó que, independentment del saldo del compte, pots finançar les compres o retirades d’efectiu amb càrrec al crèdit de la targeta i després saldar l’import segons la forma de pagament que hagis triat.

 

Targetes revolving o de pagament ajornat

Són targetes de crèdit que s’anomenen així perquè els pagaments s’ajornen. No té cap altra modalitat de pagament, i sempre es cobra un interès per aquest finançament. Quan els imports disposats es paguen, la quantitat corresponent torna a estar disponible.

 

Targetes de dèbit

Amb aquestes targetes pots operar en caixers automàtics (treure diners, sol·licitar extractes i moviments del compte, etc.) i pagar en comerços. Tots els càrrecs de les operacions que facis es descompten immediatament del saldo del teu compte. Si no hi ha saldo suficient, l’operació no es pot efectuar.

Aquesta targeta pot presentar restriccions en operacions concretes en hotels, creuers i lloguer de cotxes, de manera que si has de viatjar, és convenient que portis una targeta de crèdit.

 

Targetes prepagament

Són les que tenen l’ús limitat a un import que prèviament s’ha carregat a la targeta. Per tant, primer has de carregar-hi els diners i després pots utilitzar-la com si fos una targeta de dèbit: per fer compres i retirar efectiu.

 

Targetes virtuals

Aquestes targetes no tenen associat cap plàstic ni suport físic. Serveixen per fer compres per internet i eviten haver de presentar una targeta física.

Les targetes virtuals t’ofereixen més seguretat que les tradicionals quan fas compres per internet o pel telèfon mòbil, ja que només són vàlides per a una operació i eviten que el número real de la teva targeta estigui a internet.

Abans de fer una compra, has d’entrar a la Banca Electrònica i sol·licitar una targeta virtual. Hauràs de triar l’import de l’operació i la data de caducitat. Això genera una numeració amb les dades que cal utilitzar en la compra: número de la targeta, caducitat i CVC2 (el número que figura al revers de la targeta).

Per Unicaja Banco S.A., titular de la pàgina web, és important adaptar-se als teus gustos i preferències, per això utilitzem cookies pròpies i de tercers, que recapten dades de connexió que poden vincular-se amb el teu usuari de registre i la finalitat de les quals és mesurar el volum i la interacció dels usuaris a la pàgina web, ajudar a millorar el funcionament i els continguts web, així com els serveis i productes oferts elaborant perfils de comportament, cuidant sempre de la teva privadesa. Pots triar de manera transparent la configuració que millor se t’adapti, sense que això suposi cap canvi en la teva operativitat habitual.