Tornar
Veure totes les preguntes freqüents

Què és la normativa MiFID?

La MiFID, de l’anglès Markets in Financial Instruments Directive, és una directiva europea vigent des de l’1 de novembre de 2007 que regula la prestació dels serveis d’inversió. El 3 de gener de 2018 es van introduir novetats normatives en aquest àmbit, denominades MiFID II.

 

Aquest nou marc normatiu té els objectius següents:

  • Protegir l’inversor perquè comprengui el producte que vol contractar i conegui el risc de la inversió, de manera que pugui decidir amb coneixement.
  • Augmentar la transparència i reforçar el marc regulador dels mercats d’instruments financers, també quan la negociació tingui lloc en mercats extrabursàtils.
  • Reglamentar àmbits no regulats fins ara i garantir que els organismes supervisors tinguin les competències necessàries per portar a terme la seva tasca.

 

A fi de millorar la protecció de l’inversor, la MiFID reforça tres principis bàsics que han de complir les entitats financeres quan proporcionen serveis d’inversió:

  • Actuar de forma honesta, imparcial i professional en el millor interès dels seus clients.
  • Proporcionar informació imparcial, clara i no enganyosa als seus clients.
  • Oferir productes i serveis tenint en compte les circumstàncies personals dels clients.

Per Unicaja Banco S.A., titular de la pàgina web, és important adaptar-se als teus gustos i preferències, per això utilitzem cookies pròpies i de tercers, que recapten dades de connexió que poden vincular-se amb el teu usuari de registre i la finalitat de les quals és mesurar el volum i la interacció dels usuaris a la pàgina web, ajudar a millorar el funcionament i els continguts web, així com els serveis i productes oferts elaborant perfils de comportament, cuidant sempre de la teva privadesa. Pots triar de manera transparent la configuració que millor se t’adapti, sense que això suposi cap canvi en la teva operativitat habitual.