Particulars

Tornar

Què és exactament l’Autenticació Reforçada de Clients (SCA) i què significa per a mi?

L’Autenticació Reforçada de Clients, també coneguda com a "Strong Customer Authentication" o "SCA" per les seves sigles en anglès, suposa l’aplicació de noves mesures de seguretat que faran que els pagaments amb targeta siguin encara més segurs, ja que serà la forma en la qual t’identificarem quan ordenis pagaments en comerços presencials o per internet.

 

Així, quan facis determinats pagaments, et demanarem 2 dels següents 3 tipus de factors d’autenticació o elements identificatius de seguretat:

  • Coneixement: un cosa que saps, com ara una contrasenya.
  • Possessió: una cosa que posseeixes, com ara una contrasenya d’un sol ús enviada al teu smartphone o una targeta de pagament.
  • Inherència: una cosa que “ets”, per exemple, elements biomètrics com els trets facials o l’empremta dactilar.

 

Aquestes noves mesures s’han dissenyat per donar-te encara més confiança i protecció en pagar.

 

Quan paguis amb la teva targeta en botigues o comerços físics, l’única cosa que notaràs és que és possible que et demanem que introdueixis el teu PIN amb més freqüència, malgrat que en alguns casos es tracti d’imports petits.

 

Quan compris online, ja no et demanarem que introdueixis únicament el números de la targeta i la data de caducitat, sinó que et demanarem 2 dels 3 possibles tipus de factors d’autenticació esmentats anteriorment.

 

Uns petits canvis que faran les teves compres més segures.

 

Torna a preguntes freqüents sobre PSD2 per a particulars.

Per Unicaja Banco S.A., titular de la pàgina web, és important adaptar-se als teus gustos i preferències, per això utilitzem cookies pròpies i de tercers, que recapten dades de connexió que poden vincular-se amb el teu usuari de registre i la finalitat de les quals és mesurar el volum i la interacció dels usuaris a la pàgina web, ajudar a millorar el funcionament i els continguts web, així com els serveis i productes oferts elaborant perfils de comportament, cuidant sempre de la teva privadesa. Pots triar de manera transparent la configuració que millor se t’adapti, sense que això suposi cap canvi en la teva operativitat habitual.